tror ofelias pontential till att bli kock är stor

för det första så gillar hon majs vilket nästan alla lunchrestauranger har på sin grillbuffé







Sen e hon sjukt duktig på att dra upp plantor




Och efter att hon rensat hela säsongens jordgubbs odling e hon NÖJD





Eftersom jag varit ledig i helgen har jag inga matbilder så fick bjuda på lite familjeliv istället... vilket är bättre =)


I morgon e jag på jobb igen så får vi se ifall vi har något gott å bjuda på
hoy hoy

Det e torsdag & det vankas viol

Har haft en lugn dag då jag preppat lite afternoon tea buffé till helgen med fanny samt testat lite chocklad garni, utöver detta körde jag ut lite mat till en & en annan gäst.



Idag bjöd jag på en lågbakad röding, med en najadlax terinn, tryferad blomkålskräm, rödbeta i form av picklad o puré, samt vinäger kokt sidfläsk






sen blev det chocklad & viol i form av nygräddad brownie , violglass, fondant, spunnet, halonsfär o kräm





i morgon jobbar jag lunch o ska feta upp många trevliga desserter till nästa vecka sen blir det ledighet och forsla 1,4 ton singel på kollo..

tack för idag!


youtube

Denna sidan är ju bara så magisk igentligen.
har iaf fått mig sysselsatt i 3 timmar har tittat på socker och chocklad konst samt garnityrer.
vad fick jag ut av det?
en cool sak, men den tänker jag inte bjuda på än utan kommer ett foto i morgon på resultatet, madeira vin och chocklad = chocklad spiral?
just det.
på återseende


champagne lördag

Fotograferade inte så mycket igår men fick iaf 2 bilder


Helan och halvan?






och dagens dessert bestående av böjbar chocklad kola, karamelliserad mjölkchocklad bavaroise, vit chocklad & vanilj lollipop, spunnet socker, hallonkräm, havresmulor, ätbara blommor, hallonsorbet





thats it folks!



Det e fredag och då e det tonfisk och annanas för hela slanten

Lugn dag på jobb idag med ett givet resultat nöjda gäster

kvällens förrätt var


seviche på räka & kräfta, purjolöks sotad tonfisk, curry olja, soya/ingefära reduction, sesam/filodegsflarn, rödbetschips, apelsin chips, skott




Och sist men inte minst kvällens dessert bestående ut av en rådankad 80talare iform av

rom flamberad annanas, rom russinglass, kolasnurra, annaschops, fondant, kanel donuts, sockerpall, ätbara blommor

Visste du att.

Jag jobbar lunch så dåligt med uppdates men i morgon så ska jag bjuda på något roligt

jadå!

Sitter för tillfället å studerar chocklad och socker konst, metoder och bakgrundsfakta, imorgon e jag på jobb igen och helgens champagne dessert kommer väcka slottets gudar till liv igen så se upp...
mohahaha.....
hoy

glad påsk

En go vecka på jobb med mycket förberedelser, diverse sillar, en och en annan marsipan popcake och en skulpturerad kalle kajboy.


Dagens dessert

Mörk maccaron med bavaroise fyllning, mörka chocklad nudlar, syltade krusbär och bakad rabarbstav, vitt chocklad snö, havtorns sorbet, vetetuille





Dagens buffé lunch bestående av
kokos toscakaka med kaffe smörkräm, brownie med lemoncurd, pavlova med vit chocklad ganache & bär, marsipan popsticks med diverse topping.



Helgens maskott kalle kayboy






hoy hoy


päron


Helgens dessert blev
Creme bryle med karamelliserad päron terinne, päronflarn, sockrade blåbär.





Nu börjar det närma sig påsk och idag lade jag in sill i rejäla lass och rullade med agges hjälp ca 450 marsipan bollar som skall chocklad doppas, lite trevliga menyer inför helgen och buffér så kommer mer goa bilder snart.
hoy hoy.

RSS 2.0