Det e fredag och dags för en "Fräckis"

I morgon när det e Ccchhhhhhlager Fechtivalo så kanske du borde överväga att laga upp ett par stycken av dessa.



Vit Chocklad bavaroise på Mörk kak botten



Bavaroise:
0,5 gelantinblad
50g vit chocklad
1st äggula
3msk råsocker
0,5dl mjölk
0,5dl vispgrädde


Botten:
1/5 paket digistive kex
5msk smör
100g mörk chocklad


Så här gör man:

botten
1. mixa digistive kex i mixer och tilsätt det smälta smöret och chockladen,  lägg i plastad form, obs den ser sprucken ut men vid kylt skick så blänker den fint.


Bavaroise
1. Blöttlägg gelantinblad i kallt vatten
2. hacka den vita chockladen och smält i vattenbad
3. sjud äggula, socker och mjölk till 85grader, saknas termometer så sluta vispa vid krämig konsistens.
4. tillsätt gelantinblad och den vita chockladen i ägg/mjölks blandningen.
5. kyl ner smeten till 37grader i isbad.
6. under tiden, vispa upp grädden och blanda slutligen med ägg&chocklad smeten.
7. klar att kylas/frysas vilket du vill på chocklad bottnen, på bilden har jag använt mig utav runda silpatt formar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0