recept på vit chocklad & vanilj bavaroise
vit chokladbavaroise
1 st gelatinblad
110 g choklad, vit
2 st äggulor
0,6 dl socker
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
vit chocklad bavaroise:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Sjud äggulor tillsammans med vanilj, socker och mjölk till 85° under omrörning dvs när krämen börjar tjockna.
Dra kastrullen åt sidan, lyft upp gelatinbladet och rör ner i den varma krämen, se till att krama ur gelantinet ordentligt från vatten.
Häll krämen över chokladen och rör den slät. Låt kallna till ca 25° lättast är över isbad så det går snabbt, vispa tills krämen blir tjock så vet du att den har rätt temperatur.
Avsluta med att Vispa 1 dl grädde lätt och vänd ner den i krämen. Fördela i formar och ställ kallt ca 1 timme.
Personligen föredrar jag att servera den semi fryst så får den en riktigt krämig fin konsistens.
var god hassan!
Tackar så jätte mycket för det :)
Jag älskar bavaroise,så lyxigt o gott.aldrig testat med choklad med de ska ja absolut göra.
så vacker konst du gör.imponerande
Vrf uppdateras denna blogg så sällan för?