recept på vit chocklad & vanilj bavaroise

vit chokladbavaroise

1 st  gelatinblad 

110 g  choklad, vit 

2 st  äggulor 

0,6 dl  socker 

1 dl  mjölk 

1 dl  vispgrädde 

1st vanilj  

 vit chocklad bavaroise:

Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Hacka chokladen och lägg i en skål.

Sjud äggulor tillsammans med vanilj, socker och mjölk till 85° under omrörning dvs när krämen börjar tjockna.

Dra kastrullen åt sidan, lyft upp gelatinbladet och rör ner i den varma krämen, se till att krama ur gelantinet ordentligt från vatten.

Häll krämen över chokladen och rör den slät. Låt kallna till ca 25° lättast är över isbad så det går snabbt, vispa tills krämen blir tjock så vet du att den har rätt temperatur.

Avsluta med att Vispa 1 dl grädde lätt och vänd ner den i krämen. Fördela i formar och ställ kallt ca 1 timme.

Personligen föredrar jag att servera den semi fryst så får den en riktigt krämig fin konsistens.

var god hassan!


Kommentarer
Postat av: Hassan

Tackar så jätte mycket för det :)

2012-05-20 @ 11:53:34
Postat av: Simone

Jag älskar bavaroise,så lyxigt o gott.aldrig testat med choklad med de ska ja absolut göra.

så vacker konst du gör.imponerande

2012-06-18 @ 19:49:02
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se
Postat av: Hassan

Vrf uppdateras denna blogg så sällan för?

2012-06-20 @ 00:34:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0